duurzaam

Kenmerkend voor Yanantin is de duurzame wol die we gebruiken. Hoewel het onze droom is onze eigen alpacas te houden, hebben we dit proces uit handen gegeven aan een erkende producent van alpacawol in Peru. Hierdoor garanderen we hoge kwaliteit en blije alpacas, waarbij milieu en gemeenschap uiteraard goed behandeld worden. Zij zorgen ervoor dat alle alpacas niet alleen blij zijn, maar ook nog eens superduperzacht! Dit doen ze door de alpacas lekker in hun natuurlijke omgeving te laten rondhuppelen. Bovendien worden de alpacas maar één keer per jaar geschoren, waardoor hun vacht lekker lang is en sterke wol produceert.

alpaca

It's a sheep! It's a llama! IT'S AN ALPACA!!!!!!!!!!!!!!

Alpacas zijn hééééééééééle pluizige beestjes die een beetje op lamas lijken. Of op een kruising tussen een schaap en giraffe (voor de creatievelingen onder ons). De alpaca is familie van de kameelachtigen en zijn natuurlijke habitat kan je vinden in de Andes in Peru. Alpacawol wordt gezien als een van de beste soorten natuurlijke wol!

Onze 100% alpacawol is niet alleen superzacht, het is ook nog eens...

...water- en windafstotend

...hypoallergeen (dat betekent dat je er hoogstwaarschijnlijk geen allergische reacties van krijgt)

...super licht dankzij de unieke structuur van de vezels

...thermisch

...sterker dan andere soorten wol en dus minder kwetsbaar

...super isolerend (zelfs meer dan merinowol!)

...kreukvrij!

...vuilafstotend en absorbeert geen geuren, dus hoef je 'm nauwelijks te wassen

blends

Onze prachtige blend van baby alpaca- en merinowol brengt je het beste van twee werelden!

...zachter dan je ooit gevoeld hebt!

...waterafstotend

...super isolerend

...thermisch

...kriebelt niet

...super licht dankzij de unieke structuur van de vezels

...kreukvrij en super elastisch

...absorbeert geen geuren, dus hoef je 'm nauwelijks te wassen

wasvoorschriften

Jouw Yanantin Alpaca verdient de liefde en aandacht van een échte alpaca. Hoe hoger het % alpacawol, hoe gevoeliger hij is. Voorzichtigheid is geboden! 
 

.Alpacas houden er niet van om vaak gewassen te worden. Eerst even laten luchten helpt!

 

Als je je alpaca dan toch wast, laat hem liever even weken. Schrob vooral niet! Daar houden ze niet van. Koud of lauwwarm water is warm genoeg. (MAX 30°C)

 

Om je alpaca lekker zacht te houden gebruik je een neutral wasmiddel, babyshampoo of een beetje conditioner.  Wel voorzichtig uitspoelen, hè!

 

Na het wassen liggend, tussen twee handdoeken laten drogen. Nooit hangend laten drogen, dan verliest hij z'n vorm! Ook niet wringen, schrobben, schuren, etc. De frictie zorgt ervoor dat de wol gaat pillen. 

Wat er ook gebeurt... Niet strijken, niet in de droger en niet in de wasmachine!

 

Nog veel meer dan een wasbeurt, heeft een alpaca vooral veel liefde nodig! Share the alpaca love!

Informatie op deze pagina betreft een advies. Yanantin Alpaca kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor wasfouten en/of schade die ontstaat terwijl onderstaande adviezen zijn opgevolgd.

Wasinstructies - handwas

© 2019 Yanantin Alpaca  |  +31 (0) 6 18 31 06 03  |  info@yanantin-alpaca.com  |  KvK-nummer: 73153540  |  BTW-nummer: NL200595350B01