Duurzame producten van eerlijk materiaal, gemaakt met liefde en empowerment, verkocht aan hen die willen investeren in een bewuste levensstijl en langdurige impact.

team

 • Jaren vol wonder- en wanderlust zijn de inspiratie geweest voor Yanantin. Geen uitdaging is te groot wanneer je je hart kunt volgen... Zo onstaan goede ideeën: met de billen bloot, maar uit het hart.

  Creative Mind &
  Do-Gooder

  Founder & Owner

 • Deze sterke vrouw is een bron van inspiratie! Een manusje-van-alles, maar bovenal getalenteerd en vastberaden. Zelfstandig, betrokken en wilskrachtig, want anders kom je nergens in het leven. 

  Empowered & Inspirational

  Production Manager

ons doel

Yanantin Alpaca draagt bij aan een betere wereld. Ons belangrijkste doel is vrouwen een inkomen te geven waarmee zij niet alleen hun eigen familie ondersteunen, maar ook dat beetje extra krijgen om een betere toekomst te creëren. Het salaris dat wij deze sterke vrouwen betalen is negen keer hoger dan het minimumloon in Bolivia. Dit is gebaseerd op de Boliviaanse werkweek, 48 uur per week. Nu zorgen we er natuurlijk voor dat ze niet zo lang hoeven te werken, want ze kunnen volledig hun eigen rooster bepalen en werken vanuit huis. Met cursussen, materiaal en flexibiliteit is dit een topbaan voor de moeder, grootmoeder, overgrootmoeder (!) die tussen alle huishoudelijke activiteiten door moet blijven werken.

Onderdeel van de eerlijke productie is de duurzame wol die gebruikt wordt. Hoewel het een droom is onze eigen alpacas te houden, hebben we dit proces uit handen gegeven aan een erkende producent van alpacawol. Hierdoor garanderen we hoge kwaliteit en blije alpacas, waarbij milieu en gemeenschap uiteraard goed behandeld worden. Zij zorgen ervoor dat alle alpacas niet alleen blij zijn, maar ook nog eens superduperzacht! Dit doen ze door de alpacas lekker in hun natuurlijke omgeving te laten rondhuppelen. Bovendien worden de alpacas maar één keer per jaar geschoren, waardoor hun vacht lekker lang is en sterke wol produceert.

Wist je trouwens dat alpacawol sowieso al super duurzaam is? Het is vele malen sterker dan andere soorten wol, waardoor het jááááárenlang meegaat! Het is ook nog eens kreukvrij en vuil- en geurafstotend, dus hoef je het bijna nooit te wassen! De vezels van alpacawol hebben een unieke structuur, waardoor deze wind- en waterafstotend, thermisch en super isolerend zijn. En, (ja, er is meer!) alpacawol is hypoallergeen, dus je krijgt er hoogstwaarschijnlijk geen allergische reacties van!

levenslessen

Yanantin betekent complementary opposites: uitersten die elkaar aanvullen en samen een geheel vormen. In Zuid Amerika wordt de wereld niet gezien in dualiteiten zoals wij deze wel zien (zwart-wit, goed-fout, mooi-lelijk), maar als één geheel dat verschillende aspecten kent. Iets kan nooit helemaal fout zijn, maar ook niet helemaal goed dus, want zonder goed is er geen fout en zonder fout is er geen goed. Energetisch gezien is het Universum altijd op zoek naar evenwicht. Tegenpolen trekken elkaar aan om aan te vullen wat het één mist - en het ander te veel heeft - om zo een harmonieus bestaan te vormen. 

 

Volgens de inheemse geloofsopvattingen in Peru en Bolivia is Yanantin de basis van het leven. Tegenpolen vullen elkaar niet alleen aan, ze hebben elkaar nodig om een perfecte balans te vinden. De focus ligt niet op de verschillen tussen het één en het ander, maar juist op dat wat hen verbindt. Hoe mooi is deze visie op het leven - zeker in de trant van leven en laten leven. De wereld wordt steeds mooier als je zoekt naar de balans. Dit is onze inspiratie geweest voor Yanantin Alpaca: producten uit de Andes, in Nederland op de markt. 

Meer lezen over Zuid Amerikaanse levenslessen, reisverhalen en spiritualiteit? Kijk op www.yanantin-blog.nl

© 2020 Yanantin Alpaca  |  +31 (0) 6 18 31 06 03  |  info@yanantin-alpaca.com  |  KvK-nummer: 73153540  |  BTW-nummer: NL002203086B69

 • Yanantin Alpaca Facebook
 • Yanantin Alpaca YouTube
 • Yanantin Alpaca Pinterest
 • Yanantin Alpaca Instagram